woensdag 28 april 2010

AEX - Elliott Wave - Overreacting

Gebruikelijk is dat de AEX heftiger op een daling reageert dan de SPX. Overreacting dus. Ook nu leverde de AEX vanaf de top 4.5% in terwijl de SPX het tot nu toe bij iets meer dan 3% heeft gehouden. Altijd handig om te weten dat dit een patroon is dat bijna altijd opgaat.

Misschien uit een gebrek aan creativiteit maar voorlopig blijk ik nog even ‘hangen’ in het Flat-scenario. Elk ander meer bearish scenario oogt qua patroon niet echt geweldig.

De Flat moet voor de AEX de paarse Minuette (iv) gaan plaatsen.
Voor een Flat geldt dat de C-golf normaal gesproken niet langer is dan 1.4 maal de grootste van de golven A of B. Deze waarde ligt voor de AEX op 342.3. Vandaag prikte de AEX kortstondig onder dit koersniveau om daarna direct weer op te veren.

De paarse Minuette (iv) zou hiermee gezet kunnen zijn maar dan mag de AEX het laagste punt van vandaag (341.95) niet meer uitnemen. Sterker nog; de start van de paarse Minuette (v) zou normaal gesproken een impulsieve stijging moeten laten zien te beginnen met het passeren van het 0.618 fibo-niveau (op 352) over de recente daling.

Wanneer de AEX de 341.95 neerwaarts uitneemt heeft de Flat nog maximaal ruimte tot 335.x. Daaronder tart ik de Elliott-regelgeving en moet dan uiteraard naarstig op zoek naar een andere labeling.